Орак Инженеринг внедри цялостно решение за управление на връзките с клиенти

Мащабен проект по внедряването на Microsoft Dinamics CRM бе завършен в Орак Инженеринг – разработчик на софтуер в областта на туризма, услугите и производство. Броят потребители, използващи приложението в момента е 50 с тенденция да се увеличава. Проектът по внедряване е вътрешен за фирмата, а за основен партньор и консултант в областта на CRM решенията Орак Инженеринг разчита на опита и професионализма на Балкан Сървисис.

„През последните години Орак Инженеринг е сред малкото български софтуерни компании, които налагат своята марка на международния пазар. Развитието на бизнеса ни в редица държави от региона и стремежът ни да съчетаваме технологичните иновации с изискванията на нашите клиенти определят нуждата от модерна CRM платформа, която да повиши качеството на обслужване на клиентите ни и същевременно да обезпечи международната експанзия на Орак Инженеринг. Радваме се, че в лицето на Балкан Сървисис открихме надежден партньор, който напълно отговори на нуждите ни, завършвайки успешно един мащабен и същевременно много иновативен CRM проект. Нашите служители вече използват системата и са изключително доволни от нея“ – заяви Красимир Стоянов, Управител на Орак Инженеринг. Този месец фирмата беше отличена за втора поредна година с отличието за "Иновативна компания на година" и лично министър-председателят Бойко Борисов поздрави ОРАК и им връчи наградите.

Проектът в Орак Инженеринг е сред малкото толкова мащабни внедрявания на CRM системи в български компании. Системата обхваща цялостното управление на компанията – холдингова структура с централен офис в Пловдив (клонове в още 6 града в България) и офиси в САЩ, Турция, Румъния, Македония, Сърбия, Дубай и Русия. Система поддържа специфичния маркетингов, търговски и сервизен процес на фирмата, както и взаимовръзка между тях. Поддържа се възможността за различни ценови листи по локации и държави, отстъпки и клиенти за всяко едно подразделение. Взети са под внимание всички нива на достъп и специфични възможности за работа в различните клонове на компанията (централният офис може да оперира с данните на останалите клонове, но не и обратното). Компаниите, партньори на Орак Инженеринг, имат собствен Account за работа в системата и обработка на данните, което допринася за навременното постъпване на критична за бизнеса и пазарите информация

Маркетинг, продажби и обслужване на клиенти

Внедреното CRM решение обхваща цялостно процеса по обработка на потенциални клиенти, реализиране на маркетинг кампании, следене на бюджет и успеваемост. Разработена е функционалност по попълване на анкетни карти от сайта на компанията и запис на подадените данни директно в CRM системата за допълнителна обработка. Процесът по същинската продажба започва с генерирането на оферта (срокове, артикули с отстъпки, специфични параметри, статуси на оферта – draft, approved, cancelled, delayed), автоматично генериране на проформи според схемата на плащане, броя вноски и датата на падеж. Информацията на ниво проформа автоматично бива изпратена към счетоводната система на Орак Инженеринг, а при настъпване на плащането обратно към CRM системата. Запис на възникнали проблеми, техните решения, календар с посещенията при клиент, планиране на ресурси и попълването на работни карти са малка част от застъпените при внедряването процеси за обслужване на съществуващите клиенти.

Интеграция с Outlook и Microsoft OCS

Интеграцията с решенията за обединени комуникации е една от най-бързо развиващите се тенденции при CRM решенията и екипът на Орак Инженеринг вече се възползва напълно от нейните предимства. След внедряването на новата система Microsoft Dynamics CRM и свързването й с Call център решението Microsoft OCS, служителите на компанията се радват на редица нови функции, спестяващи тяхното време и повишаващи ефективността им. При прозвъняване на клиент например системата разпознава автоматично неговия телефонен номер и на монитора на съответния служител автоматично се появява прозорец с информация за обаждащия се, досегашната история на отношенията му с фирмата и кратки записки от предишни разговори с него. Друга полезна възможност са вградените в CRM системата бутони за бързо набиране на клиентите, които позволяват на служителите да инициират телефонно обаждане с едно кликване (click-to-call).

Коментар