20 дни до завършване книгата на бъдещото

Авторите на книгата на бъдещето „2060” имат само още 20 дни, за да я завършат. След затваряне на блога 2060.bg всички публикувани в него мнения и коментари ще бъдат издадени в книга с един единствен екземпляр.

Според прогнозата „Утопия?” в категория „Политика”, през 2060 г. България е „малка, но влиятелна нация, работеща усърдно върху напредъка си”. Коментар на фейсбук профила на 2060 предсказва, че „летните Олимпийски игри 2060 г. ще се проведат на неутралната територия на континента Антарктида. Организатори ще бъдат Обединените Съюзи на Шестте континента. Игрите ще бъдат осъществени изцяло със средствата от досегашните военни бюджети”.

Автори на книгата са всички граждани, които вече се включиха в инициативата и свободно споделиха своята прогноза за бъдещето, както и всички онези, които публикуват своето мнение за бъдещето на блога в оставащите 20 дни. През изминалите два месеца 2060 генерира над 300 мнения и над 500 коментара.

Капсула на времето, разположена в Народна Библиотека „Кирил и Методий”,  ще съхранява книгата през следващите 50 години. Хората, които отворят книгата през 2060 г., ще имат възможност не просто да проверят верността на нашите прогнози за бъдещето, но и да придобият представа за мислите и настроенията на обществото ни в сегашния момент.

Проектът 2060 се осъществява по инициатива на ПОК „Доверие” АД.

Коментар