Windows Server 2008 R2 Foundation стана основа за бизнеса на ABC-Инженеринг

ABC-Инженеринг – Ямбол е средно по големина компания, 100% българска собственост с предмет на дейност строителство и търговия със строителни материали. Основни партньори на фирмата са Knauf, Xella – България, Винербергер, Брамак, Sika, Baumit, Henkel, Austrotherm, Bosch и др. Сред най-успешните проекти на компанията са офиси на Райфайзенбанк, вилно селище Овчарица, Художествена галерия – Ямбол, множество обекти на „Мини Марица Изток”, хлебозавод Ямболхляб ООД, завод за профилни тръби в гр. Стралджа и редица други обекти в различни сфери на дейности. Създадена като семейна фирма, АВС-Инженеринг се разраства и там вече работят над 100 души. В края на 2009г. управителите на компанията решават да внедрят ERP, за да оптимизират и прогнозират по-добре своя бизнес. Поставяната досега на второ място ИТ инфраструктура изведнъж става приоритетна за стабилното функциониране на ERP софтуера и като цяло за техния бизнес.

В ямболската компания решават да се доверят на професионалисти и възлагат на Microinvest да направи предварително проучване за нуждите от специфичен хардуер и софтуер за функционирането на ERP решението. Радостина Георгиева от АВС-Инженеринг сама признава, че: „Изненадата беше, когато от Microinvest ни представиха план за внедряване на сървърна платформа с общи разходи за хардуер с Windows Server 2008 R2 Foundation на стойност, по-малка от 2000 лв“.

Специалистите на Microinvest не взимат подобно решение случайно. Според Ивайло Мирчев: „След подробен анализ на компанията стигахме до извода, че предлаганото решение / Fujitsu TX110 + Windows Server 2008 R2 Foundation/ не само ще бъде напълно достатъчно на АВС-Инженеринг, но и ще може да поеме увеличение на използваемостта в близките години“. Общо 15 служители на компанията използват ресурсите на сървъра. Нещо повече – под инсталирания Windows Server 2008 R2 Foundation функционира и системата за управление на търговски обекти и складове Microinvest Склад Pro.

Ползите за клиента са огромни – намаляване на общата цена със сървърния хардуер, понижаване на текущите разходи за поддръжка, повишаване на надеждността на бизнеса и нови възможности за разрастване. Не на последно място, от голямо значение е сигурността на информацията и множеството сертифицирани приложения за работата с платформата на Майкрософт.

Преди години, средствата, отделяни за ИТ в една малка или средна българска фирма, бяха основен дял от разходите. С излизането на новия Windows Server 2008 R2 Foundation, възможностите за ефективна работа се увеличават и тези разходи са минимизирани, за сметка на оптимизиране на ресурсите в компанията. В условията на криза и време, в което трябва да бъдат оптимизирани всички разходи в едно предприятие, инвестицията в качествен софтуер е ключова и примерът с АВС-Инженеринг доказва това. В случай на наемане на нови служители, които да трябва да работят на Windows Server 2008 R2 Foundation, компанията не е необходимо да закупува  допълнителни клиентски лицензи за достъп. „По този начин можем да предвидим разходите ни за софтуер за следващите няколко години“, допълва Радостина Георгиева от АВС-Инженеринг.

Коментар