Сензорният екран носи щастие

Притежателите на телефони със сензорен екран са по-щастливи отколкото тези, които използват устройства с традиционна клавиатура, разкри проучване на маркетинговата агенция J.D. Power and Associates.

Сензорният екран е идеално решение за хората, които използват мобилния си телефон за развлечение, коментират от агенцията. Единственият проблем при тъчскрийн устройствата е, че времето за автономна работа зависи пряко от размера и енергопотреблението на сензорния екран.

Освен сензорния екран, върху удовлетвореността на потребителите влияят фактори като простота на използване, операционна система, външен вид, ключови функции и капацитет на батерията.

В по-ранно проучване агенцията се опита да установи кой тип управление на телефона е по-удачен – сензорно или с клавиатура, на базата на статистиката за продажби.

В настоящето изследване анализаторите са взели предвид удовлетвореността на потребителите. Оказва се, че сензорният екран на смартфоните носи с 40 пункта по-високо задоволство от клавиатурата с механични бутони и от джойстиците.

При потребителите на обикновени телефони се наблюдава същата тенденция – те са с 53 пункта по-щастливи от тези, които натискат бутоните на клавиатура.

Коментар