Студент стана милионер от пиксели

Алекс Тю стартирал своята Интернет страница „Милион долара”, за да си помогне при плащането на таксите в университета. Сайтът продава пиксели като място за реклама.

Един пиксел – един долар. Минималната площ за рекламиране е квадрат 10 х 10 пиксела за 100 долара. На тази площ се разполага логото на купувача. Щракането върху рекламната площ активира неговия сайт.

Алекс е инвестирал 50 лири за регистриране на сайта си, като преди това е инвестирал 20 минути от времето си, за да стигне до идеята. Първите 1000 долара идват от роднини и приятели, разказва той пред BBC. Парите от следващите продажби отишли за съобщения в пресата, с което било привлечено вниманието на медиите.

И оттук тръгнала лавината. Най-големият удар бил, когато за един ден страницата регистрирала 863 000 уникални потребители. Всички пиксели вече са продадени, но все още има по 7000 заявки на ден.

Какво направи Алекс, когато през януари продаде и последния пиксел? Напусна университета в Нотингам и се премести да живее в Лондон. Сигурно не е трудно да вземеш такова решение с 1 милион долара в банковата си сметка и куп нови идеи в главата си.

Една от тях, Pixelotto, ще бъде реализирана съвсем скоро. Тя ще направи милионер някой късметлия сърфист в уеб. Алекс отново ще продава един милион пиксели за рекламно място, но този път пикселът ще струва 2 долара.

Алекс ще прибере за себе си един милион долара, а другият милион ще се паднат на някой щастлив посетител на сайта му. Изборът на късметлията ще стане чрез лотария един месец след продажбата на последния пиксел.

Предприемчивият студент смята, че бизнесът му с пиксели има бъдеще. Едва ли има човек, който да не иска да спечели 1 млн. долара, така че защо да не прави това отново и отново…

Коментар