Български екип на финал за Cisco I-Prize

Български eкип е сред деветимата финалисти в глобалния конкурс I-Prize  –  състезание, в което хора от цял свят могат да участват и дадат своите предложения за технологични идеи на бъдещето, съобщиха от офиса на Cisco у нас.

Екипът начело с Борис Георгиев участва в конкурса с интелигентно решение за управление на трафика. То включва предложения за справяне с натовареното движение и задръстванията, а също и за намаляване на емисиите въглероден оксид чрез използване на мрежови IP технологии.

"Вярваме, че нашата идея може значително да промени начина ни на придвижване и пътуване", сподели Борис Георгиев.

I-prize е глобално състезание за хора с иновативни идеи, отворено е за всеки и предоставя възможност за обмяна на опит между мислещи по сходен начин специалисти от цял свят. Голямата награда за победителя е $250,000.

Деветте финалисти са били избрани измежду 824 проекта, подадени от над 2800 участници от 156 страни. Всички кандидати в конкурса са имали пълен достъп до решенията на Cisco, чрез което са получили възможност да работят и споделят техните идеи с останалите участници от цял свят.

Предоставен е и достъп до мениджмънт платформата на Spigit, която позволява на участниците да купуват и продават идеи на отворения пазар. Част от идеите се купуват с виртуална  валута, с която кандидатите в конкурса биват възнаграждавани въз основа на техния принос към платформата.

Победителят ще бъде обявен на 29 юни от главния изпълнителен директор на Cisco Джон Чембърс и старши вицепрезидента Мартин Де Беер по време на Cisco Live в Лас Вегас.

Коментар