Intel търси най-стария лаптоп у нас, дава нов

Лидерът на пазара за процесори Intel търси най-стария лаптоп, който все още работи в България. Собственикът на „антиката” ще бъде награден с чисто нов лаптоп, обявиха от компанията.

Наградата е Acer Aspire 8940 G с последната технология Intel Core i7 Mobile Processor. Конкурсът е отворен за всички пълнолетни българи в периода от 15 юни до 20.00 часа на 14 юли.

Целта на Intel е да припомни на всички потребители на мобилни компютри в България, че използването на остаряло оборудване може да доведе до неприятна загуба на техните данни – било то първият имейл или пък скъп спомен, запечатан на дигитална снимка.

Конкурсът „Кой е най-старият работещ лаптоп в България?” си поставя също за цел да напомни, че разходите, необходими за поддръжка на старо оборудване, рязко нарастват след втората година на лаптопа. Затова, препоръката на Intel, базирана на проучвания, е че технологичното оборудване трябва да се осъвременява на всеки 2-3 години.

Ако български потребител, притежаващ стар лаптоп, който все още функционира, се включи в конкурса, и според датата на производство мобилният му компютър е най-старият от кандидатствалите, то Intel ще го обяви за победител и ще го награди.

В конкурса могат да участват само български граждани, живеещи в страната. Правилата за участие са публикувани на специално създаден за целта сайт www.oldestlaptop.eu. След като участниците попълнят формуляра за участие с необходимите данни, снимка или видео на своя стар лаптоп, организаторите ще се свържат с тях.

Победителят в конкурса ще бъде обявен и награден на допълнително оповестена дата и място.

Коментар