Все повече хора гледат световното онлайн

Интернет потребителите могат да наблюдават в реално време всички футболни срещи от световното първенство в Южна Африка, както и всички репортажи и интервюта на адрес svetovno.bnt.bg.

Модулите на сайта позволяват свобода при избора на интересните за зрителя материали. Техническата инфраструктура за излъчването на "South Africa 2010" е поета от хостинг компанията ICN.Bg, която поддържа първия частен облак в България, създаден за нуждите на Националната телевизия.

От компанията обявиха, че излъчването на подобно събитие е голямо  предизвикателство и са подсигурили допълнителна мощност, с което да гарантират безпроблемно излъчване и на най-натоварените футболни срещи.

"Вече станахме свидетели на бум на онлайн потребителите при излъчване на футболните срещи с по-ранен час. Това е продиктувано и от съвпадащия часови пояс на България и Южна Африка, което ни позволява да наблюдаваме всички срещи от ранния следобед, чак до вечерта", коментираха от хостинг доставчика.

За да направят по-атрактивно излъчването на световното първенство по футбол, БНТ и ICN.Bg предлагат множество конкурси и игри, чрез които всеки футболен фен да спечели големи награди.

Част от интерактивната концепция за отразяване на световното е и онлайн конкурсът за най-добър уеб сайт в 3 категории – личен, корпоративен и фен сайт. В надпреварата вече се включиха над 400 проекта, като конкурсът е отворен както за любители, така и за професионалисти до 30 юни. Най-оригиналните идеи ще бъдат оценявани от компетентно жури, а ICN.Bg предоставя безплатен хостинг за всеки проект.

Коментар