Поп-изпълнител се забавлява с “храстомобил”

Ако видите гигантски храст да щъка по улицата и да се прибира в съседния двор, навярно ще помислите, че съседът е полудял и се прави на евъргрийн, или в най-добрия случай – че се е вживял в някоя игра с децата. Но възможно ли е при един поглед по-отблизо да се окаже, че всъщност той кара соларно-захранван храстомобил?!

Поп-изпълнителят Джъстин Шъл твърди, че е създал „Наземния храстов Rover“ в духа на НАСА и предстоящите експедиции до Луната, разкрива GreenTech.bg. Е, вярно е, че е малко трудно да видиш връзка между Лунните мисии с това моторно превозно средство, което изглежда като чемшир, но Шъл е вложил доста елементи на иновация тук.

Той казва, че колата “представлява възможност за опознаване на наземните и социалните среди на Земята чрез помощта на ръчно пилотиран, обкичен с листа, соларно захранван Rover (също така в процес на разработка е апарат с дистанционно управление – версия за уебкамера). Колкото и невероятно да звучи, „наземният храстовиден Rover“ действително работи, дори преминава през места, наподобяващи гробищен парк, при това изглежда съвсем на място там!

Разбира се, всичката тази зеленина върху рамката закрива пространството за гледане навън. Вместо него обаче водачът използва видео екрани, монтирани върху рафтове вътре в превозното средство, за да преценява какво се случва навън.

Коментар