30 години затвор може да получи инсайдер

Служител на Bank of America е застрашен от 30 години затвор и глоба в размер на 1 милион долара. 28-годишният Браян Хаген е обвинен в кражба и продажба на конфиденциални данни за клиенти на банката, съобщиха американски медии.

Инсайдерът беше задържан от ФБР в момент на получаване на пари за доставената информация. В продължение на няколко години Хаген е работил в кол центъра на банката и е имал легален достъп до конфиденциални данни за нейните клиенти.

Уличеният служител на Bank of America е преписвал имена и дати на раждане на клиентите, техните домашни адреси и данни са сметките им в периода от септември 2009-та до април 2010 година. След това Хаген е намерил купувач на ценната информация, който е възнамерявал да взима кредити от името на клиентите.

За своите услуги инсайдерът е поискал 25% от изтеглените суми. Не се съобщава обаче дали е извършена реална кражба на пари от сметките на клиентите. Потенциално, измамниците са могли да източат около 1,3 милиона долара.

Хаген е съдействал на разследването, което може да облекчи предвидената от закона присъда от 30 години лишаване от свобода.

Коментар