Кремове срещу стареене използват електрически ток

Изглежда, че кремовете против стареене вече идват с шокова терапия! Нови продукти използват електрически ток за поддържане на по-млада кожа.

Д-р Вероник Саймън пристига в Лондон с патентованата си маска против стареене, която използва електричество, за да прокара колаген в кожата. Estee Lauder пък предлага продукта Perfectionist Power Correcting Patches (с цена ? 80), който включва тънка като хартия батерия, за да осигури енергия за прокарване на пептиди срещу стареене по-дълбоко в кожата и драстично да подобри вида на очните линии и бръчки само за 20 минути.

Но ето че се появява нещо още по-ново от това – използване на био-електричество под формата на крем. Научно е доказано, че клетките на кожата комуникират по естествен начин и стимулират процеса на възстановяване и регенериране чрез тънки електрически вериги, които отслабват с напредването на възрастта.

Американски учени на Johnson & Johnson, дружеството-майка на козметичните гиганти Roc и Neutrogena, са открили начин да се впрегне силата на естествената биологична електроенергия в едно ново начинание. Наскоро и двете компании обявиха високотехнологични кремове за кожа.

Brillance на Roc разчита на технология E-Pulse Skin Electro-Stimulation Technology, защитена с повече от десет патента, а Clinical Skin Care на Neutrogena съдържа патентования ion2 complex, който е способен да премахне бръчките от кожата.

Новите кремове дават надежди на много хора. Компаниите казват, че резултатите от терапията могат да се видят само след два дни. Но не всички са убедени, че тези нови биоелектрически кремове ще отговорят на очакванията. Някои хора ги критикуват, а други се кълнат в тях – времето ще покаже ефективна ли е новата технология.

Коментар