М-Тел обвини Globul в двойни стандарти

Globul прилага двойни стандарти по отношение на преносимостта, обяви М-Тел в отговор на изявление по-рано днес от конкурентния оператор, че ще даде Мобилтел и БТК на Комисията за регулиране  на съобщенията, заради некоректни практики.

От най-големия мобилен оператор припомнят, че вече са сезирали КРС за конкретни случаи на възпрепятстване на  преносимостта от страна на Globul. Преди месец Globul е спрял без предупреждение 50 SIM карти на варненска фирма, поискала да прехвърли номерата си към Мобилтел, твърди операторът.

„Globul задържаше преписката за пренос на мобилните номера почти 7 месеца, до момента в който операторът едностранно спря SIM картите на фирмата, при което процедурата по преносимост е невъзможна.  Това е само един от многото примери за нелоялната практика на Globul по отношение на преносимостта на номерата”, се казва в официалното изявление на М-Тел.

След старта на процеса по преносимост на номерата при "едно гише" едва около 10 % процента от заявени над 1400 номера за пренасяне в мрежата на Мобилтел от мрежата на Globul са реално пренесени.

„Точно Globul е операторът, който отказва на потребителите да се пренесат, като използва аргументи като например факта, че потребителят е сменил своята лична карта и нейният номер не съответства на този, отразен в системата на Globul. При масовата смяна на лични документи, подобен тип антипотребителски решения имат огромен ефект. Липсата на посочен в заявлението вход или номер на апартамент, като част от постоянния адрес, също се използва от Globul като основание да се откаже преносимост на потребителите. Друг подобен метод е, при наличие на няколко представляващи на едно юридическо лице с еднаква представителна власт, да се изисква заявлението да е подписано от представителя, който преди години е сключил договора с Globul”, твърди М-Тел.

по темата: „М-Тел обвини Globul в двойни стандарти”

добавете коментар...

  1. Drugiq

    а като имаш 20лв задължение към глобул от преди 9 год. и договора е съставен с данни от зеления паспорт защо са убедени че всичко е наред и пращат мутри на бившя адрес (при условие че имат настоящ ) тормозят живущите които си нямат на идея кои е живял там, за да си събират стотинките които не са търсили цяло десетелетие- май господата от глобул практикуват като им е удобно

Коментар