Хай-тек чудеса в нов скутер на BMW

BMW развълнува верните се фенове с прототип на един изцяло електрически скутер. Mini Scooter E се очаква да направи своя дебют на предстоящото изложение в Париж, съобщи GreenTech.bg.

Немският автомобилен производител показа в аванс Mini Scooter E по време на седмицата на модата в Лондон, използвайки за целта модела Агнес Дейн. Скутерът е изцяло електрически, презареждаем, с бордови кабел, който може да бъде включен директно в стандартен контакт в дома.

BMW също така е включила някои „джиджани” хай-тек елементи в компактния скутер. Налична е например затворена докинг станция за смарт-телефон. Вместо с ключ, собствениците отключват Mini Scooter E, като поставят своя смартфон в докинг-станцията.

След като моторът бъде включен, смарт телефонът – интегриран със софтуер на BMW – започва да действа като устройство за GPS навигация, музикален плейър и „хендсфри” телефон.

Чудатостите не свършват дотук. GPS софтуерът на BMW предупреждава водачите за наблизо намиращите се други шофьори на Mini Scooter E и дори автоматично светва фаровете на скутера, когато се случи среща със „събрат” на пътя.

Ще има общо три версии на Mini Scooter E, всички включващи ретро кръгли уреди за измерване на скоростта и други елементи в този стил.

Коментар