Зукърбърг се „нацупи” на филма за Facebook

Създателят на Facebook критикува филма за социалната мрежа, който се върти по кината в САЩ от началото на октомври. В него са допуснати са поне две обидни неточности, казва Марк Зукърбърг, цитиран от Тайм.

CEO-то на най-популярния социален проект в света отрича, че е създал Facebook за пари и за да привлече вниманието на момичетата, каквато идея се прокарва във филма.

Филмът „Социална мрежа” не успява да предада истинските мотиви, които са движили разработката на проекта Facebook. „Момчетата от Холивуд просто не могат да разберат, че хората са способни да създадат нещо, само защото им харесва да работят над него”, коментира Зукърбърг.

Сценаристите на филма пък подчертават, че снимачният екип подробно е преразказал историята на възникване на Facebook.

Неотдавна еко активистите от Грийнпийс също се опитаха да внушат на обществото, че Марк Зукърбърг е създал Facebook, тъй като е бил самотен и е искал да се хареса на момичетата. За целта беше пуснат видеоклип, който осмива Зукърбърг и представя FAcebook като голяма заплаха за екологията.

Грийнпийс атакува бизнеса на Facebook, твърдейки, че центровете за данни на компанията не са екологични, защото използват енергия от въглищата и са отговорни за голямо количество въглероден двуокис в атмосферата.

Коментар