Космическа агенция ще публикува архиви за НЛО

Френската космическа агенция се готви да публикува в Интернет своите архиви за наблюдавани неидентифицирани летящи обекти и други феномени. Тя обаче ще запази в тайна имената на хората, които са съобщили за тези необичайни явления, за да ги защити от прекомерното любопитство на НЛО фанатици.

По думите на Жак Арнолд, представител на националния център за космически изследвания, френската база данни, в която са записани около 1 600 инцидента, ще излезе в Интернет в края на януари или средата на февруари.

Учените от националния космически център събират разкази на очевидци и документи от почти 30 години, за да ги архивират и изучават. В много случаи това са случки, разказани пред френската жандармерия, което ги превръща в официални свидетелски показания. Източници на някои от тях са пилоти от авиокомпании.

Предвид големия успех на филми за посещения на извънземни раси на нашата планета като „Извънземното”, „Близки срещи с Третия вид” и „Денят на независимостта”, може да се очаква, че архивът на френския космически център ще се превърне в хит.

Базата съдържа около 6 000 доклада, много от които свързани с един и същ инцидент. Те са дело на случайни свидетели на необичайни явления или пилоти на самолети. Имената им няма да бъдат публикувани, за да се запази тяхната анонимност.

Напредъкът в технологията в последните три десетилетия доведе до решението за публикуване на архивите неидентифицирани летящи обектив Интернет. Достъпът до тях вероятно ще се извършва през сайта на центъра за космически изследвания www.cnes.fr.

Коментар