Гуру в дизайна придава стил на 3D очилата

3D очилата станаха по-удобни и красиви, след намесата на световноизвестния френски дизайнер на оптика Ален Микли. Новите ергономични очила комбинират опита на LG Electronics в 3D технологиите и дизайнерските идеи на Микли, който има зад гърба си над 30 години на пазара и модните подиуми.

„Много проучвания показват, че създаването на наистина хубави очила е сред топ предизвикателствата пред масовото налагане на 3D технологиите”, казва Хавис Куон, президент на LG Electronics Home Entertainment Company.

Не е задължително 3D очилата да са грозни и неудобни, допълва той. „И с помощта на мосю Ален Микли го доказваме, като сме готови да представим може би най-добрите и в същото време най-стилните 3D очила в света”.

Новите очила се очаква да вдигнат високо летвата що се отнася до дизайн и удобство. За разлика от актуалните в момента модели, LG и Микли предпочитат да заложат на подбрани материали и изчистени линии, запазена марка на френския дизайнер.

За да осигури максимален комфорт, новият аксесоар е създаден в съответствие с всички правила на ергономичния дизайн. Заради съвършения баланс на тежестта в предната и задната част, потребителите няма да усещат дискомфорт дори при по-продължително ползване, подчертават от LG.

Корейската компания, която е един от основните доставчици на потребителска електроника в света, и Микли са патентовали специална подложка за носа, а дръжките имат възможност за обратен ъгъл на огъване, като така удобно прилягат и на по-малките, и на по-големите зрители на 3D забавленията.

3D очилата ще излязат на пазара веднага след премиерата им на най-голямото изложение за технологии CES 2011 през януари в Лас Вегас. Те ще се предлагат с новия висок клас 3D телевизори от колекцията на LG за 2011 година.

Коментар