Безплатен смартфон за всеки US войник

Всеки американски войник ще получи безплатно смартфон или друго портативно устройство. От бюджета на армията ще се плащат най-вероятно и месечните сметки на военнослужещите, съобщи USA Today.

Смартфоните ще се здават като част от униформата/снаряжението на войниците. В момента тече пилотна програма за новата хай-тек придобивка в няколко военни части.

Не е изключено освен смартфони войниците да получат и други електронни устройства от рода на таблета iPad и четциите на е-книги Kindle и Nook.

Войниците ще получават и предават опративно най-необходимата информация с помощта на смартфоните. Нововъведението ще опрости процеса на събиране на разузнавателни данни, както и ориентацията в местности.

Ръководството на армията не е поставило изискване за конкретен модел смартфон. В програмата могат да попаднат устройства като Palm, iPhone, Android-базирани и всяко друго.

по темата: „Безплатен смартфон за всеки US войник”

добавете коментар...

  1. Mir4o

    Интересно, след като им забраниха всички видове портативни устройства и DVDта, как ще си опазят информацията на мобилните телефони. Предполагам, че и американските военни ходят по барове, и те пият, и те си губят телефоните:):):)

Коментар