AMD настъпва в домашните развлечения

AMD настъпва в мобилните и домашни цифрови развлечения с линията от продукти LIVE! Компанията представи мобилен компютър (AMD LIVE! Notebook PC), домашен кинотеатър (AMD LIVE! Home Cinema) и домашен медиен сървър (AMD LIVE! Home Media Server), базирани на собствените й процесори.

Мобилната система е позиционирана в качеството на медиен център, който дава възможност за достъп до цифровата мултимедийна информация и извън дома. Лаптопът е изграден на основата на двуядрения процесор Turion 64 X2, като позволява управление на съдържанието, програмиране на времето за запис на телевизионни програми и дистанционно управление.
Домашният кинотеатър на AMD също се базира Turion 64 X2 и обединява аудио и видео устройства с възможности за отдалечено управление. Системата поддържа HD видео и многоканална звукова подсистема с изходна мощност 100 вата на канал.
Домашният медиен сървър работи под управлението на Microsoft Windows Home Server и улеснява съхранението, организацията и защитата на съвместно използвано цифрово съдържание на няколко домашни компютъра. Системата създава резервни копия на медийните и критично важни системни файлове, осигурява родителски контрол за всички устройства в мрежата и съвместно използване на принтери.
Медийният сървър има също функции за разпространение на поточна музика, видео и телевизионни програми към други устройства в мрежата. AMD е проектирала системата така, че да поддържа и потенциални бъдещи услуги като домашен мониторинг на безопасността, управление на функциите на телефона и други.
Лаптопите с AMD LIVE! се очакват още в края на този месец в Европа от Fujitsu Siemens Computers и MSI. Home Cinema и Home Media Server ще бъдат достъпни по-късно тази година.

Коментар