Холографската телевизия е все по-близо

Холографски телевизор „от бъдещето” беше показан на изложението за потребителска електроника CES 2011 в Лас Вегас. Моделът HoloAD Diamond на InnoVision Labs е способен да преобразува обикновените двумерни изображения и видео в 3D холограми.

За разлика от повечето 3D телевизори, достъпни в момента, HoloAD не изисква от зрителите да носят специални очила

Според очевидци, холограмите в работното пространство на HoloAd изглеждат по-добре, отколкото обемните изображения, показвани на сегашните 3D телевизори.

За да изпробват действието на HoloAD, журналисти от dvice.com са включили към него собствена флашка с картинки. Технологията е придала дълбочина на изображенията, без да жертва цветове.

Холографският проектор може да конвертира и видео, но към момента поддържа само FLV-кодек.

HoloAD представлява призма, пречупваща светлинните потоци от няколко проектора, благодарение на което зрителят може да разглежда холограмите от всяка точка.

За разлика от повечето 3D телевизори, достъпни в момента, HoloAD не изисква от зрителите да носят специални очила за триизмерно виждане.

Към момента се предлагат два модела на холографския телевизор с резолюция 640х480 и 1280х1024 и цени съответно 4500 и 10 000 долара.

Коментари по темата: „Холографската телевизия е все по-близо”

добавете коментар...

  1. Валери

    Не е ли по добре на “дъното” или “тавана” на холотв да има една матрица съставена от много призми/по подобие на пикселите/, които определят и размера на гледаното холоизлъчване. Формата на призмоматрицата би трябвало да е окръжност, поне така мисля. Би трябвало, холотв да струват в пъти по малко от сегашните смарттв.

Коментар