M-Тел: Ще помагаме на КЗП в проверката

М-Тел ще окаже пълно съдействие на Комисията за защита на потребителите при предстоящата проверка, съобщи операторът. Голяма част от трудностите, посочени от потребителите в жалбите им до комисията, вече са преодолени, твърди още М-Тел.

По-рано днес КЗП обяви, че започва проверка на М-Тел във връзка с многото жалби от клиенти на оператора, свързани с различни услуги и действия на оператора.

Забавянето на някои процеси и възникналите за клиентите трудности са следствие от смяната на клиентската платформа на компанията и към момента голяма част от проблемите са преодолени. „При смяна на клиентската платформа е обичайно да има забавяне на процесите за всички бизнес сфери”, коментираха от М-Тел.

Мобилтел инвестира в нова клиентска платформа от началото на септември 2010 година. Системата ще разшири възможностите за обратна връзка и ще предостави повече опции за гъвкава реакция в отговор на конкретни препоръки от страна на клиентите, поясни операторът.

Към момента възможността абонатите да се информират за текуща сметка и оставащи минути е възстановена за почти всички, твърди М-Тел. По-голямата част от 5,2 млн. клиенти на Мобилтел са получили сметките си за септември, октомври, ноември и декември още през 2010 година.

Заради случаи на забавени фактури сроковете за плащане са изместени и удължени с една седмица.

М-Тел уверява също, че разполага с реални данни за потреблението и, че прехвърлянето на данните към билинг системата е това, което се подлага на проверки, именно за да получат клиентите фактури, отразяващи реалното им потребление.  

Операторът категорично заявява, че няма умишлено надписване на сметки. „Възможни са случаи на погрешно издадени фактури, но след проверка на данните компанията коригира сумата и не изисква от клиента плащането на неточно издадената сума”, заявиха от М-Тел.

по темата: „M-Тел: Ще помагаме на КЗП в проверката”

добавете коментар...

  1. ВЕНЦИ

    ЕЙ ТЕЗИ *************************НЕ СПРЯХА ДА НАДПИСВАТ СМЕТКИ. В БЛИЗКОТО МИНАЛО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЯХА ВДИГНАЛИ РЪЦЕ ОТ ТЯХ НЯМАШЕ АБОНАТ КОЙТО КЪДЕТО СЕДНЕ И СТАНЕ ДА НЕ СЕ ОПЛАЧИ ОТ ТОВА ИМ ДЕЙСТВИЕ. НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗМЕТ В ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННИЯ БРАНШ.

Коментар