Студент в Абърдийн победи в конкурс за програмиране

Шотландски възпитаник спечели втория кръг на частния национален конкурс по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт, в партньорство с Американска Фондация за България (АФБ). Патрон и домакин на събитието бе Факултетът по Математика и Информатика към Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Мартин Маринов, студент трети курс в "University of Aberdeen", Шотландия, застана начело в класирането с резултат от 99.84 точки. Мартин следва Компютърни науки и Математика, а в свободното си време обича да решава задачи и да свиря на китара, съобщиха от Мусала Софт.

На второ място се класира Николай Неделчев, който е завършил специалност Компютърни системи в Технически университет – София, следван от Иван Генов.  При висока конкуренция и малка разлика в постигнатите резултати се нареждат състезатели на четвърто и пето място – Михаил Ковачев и Иван Бобев.

„Когато ме заинтригува публикуваната задача и имам достатъчно време, винаги се включвам в конкурса. Състезанието става все по-интересно. Системата на конкурса претърпя подобрения и екипът реагира бързо и адекватно на исканията и коментарите на състезателите”,  сподели пред гостите Мартин.

В момента протича четвърти кръг от конкурса, който се провежда със съдействието на Българска асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС). Състезателите могат да изпращат своите решения чрез системата за ъплоуд директно на сайта на конкурса до 11 февруари включително.

Коментар