Ново забавление: уеб-чат с филмови познавачи

Netflix и други онлайн видео услуги предлагат хиляди филми по интернет. Подобни услуги ще стават все по-търсени. Но разрастването на всички тези възможности създава една дилема: какво да гледаме следващия път?

Един сайт за филмови препоръки на име Clerkdogs е решил да се справи с проблема, като предлага онлайн чатове с бивши служители на видеотеки, филмови критици и други филмови “разбирачи”.

Засега чатовете с тези специалисти ще са ограничени до няколко часа на ден. Продължителността ще е в зависимост от това колко от познавачите са на линия, а те са общо 20 души бивши служители на видеотеки.

В рамките на няколко месеца “Съветници на живо” ще стане услуга, която е на разположение денонощно. Тя ще предлага консултации с филмови и телевизионни критици, професори и блогъри, както и съответните бивши служители на видеотеки.

Компютърно генерираните предложения за гледане на други филми са неадекватни за потребителите, смята основателят на Clerkdogs Стюарт Скорман. Според него технологията не отчита промените в настроението на човека.

Скорман вярва, че много хора тъгуват по дните, когато можеха да си поговорят със служителя във видеотеката и да се посъветват с него какво да гледат. “Няма начин хората да могат да взаимодействат с други хора, а това е по-необходимо от всякога, защото сега има повече филми, отколкото някога са били достъпни онлайн," казва той.

В момента Clerkdogs и Netflix са в процес на изпробване как ще се приеме новият вид услуга. Може да се очаква, че не след дълго това ще е една неизменна част от забавлението пред домашния филмов екран.

Коментар