Facebook обсебва и отношенията „майка-дете”

Около две трети от американските тийнейджъри се чувстват достатъчно комфортно с техните родители като приятели Facebook приятели, твърди ново проучване.

16% от учениците признават, че сприятеляването с родителите е предпоставка за присъединяване към социалната мрежа, а 38% просто игнорират исканията за приятелство от техните баща или майка, разкрива изследване на Kaplan Test Prep.

 
Повечето тийнейджъри признават, че родителите са "много ангажирани" или "донякъде участват" в ученическия им живот  

В проучването са участвали над 2300 ученици на възраст между 16 и 18 години. Facebook е новата граница в развитието на отношенията между майка и дете, коментира Кристен Кембъл, изпълнителен директор на Kaplan Test Prep, пред torontosun.com.

65% от тийнейджърите не се крият в мрежата и това е положително, казва Кембъл. Тя твърди още, че за много младежи Facebook е възможност да бъдат независими от родителите.

Въпреки че родителите са много ангажирани и активни във Facebook, мрежата позволява на младите хора да упражняват своята независимост. Те искат част от живота им да остане „частен”, допълва Кембъл.

В някои случаи родителите и децата взаимно решават да водят отделно живота си във Facebook. И въпреки че много тийнейджъри игнорират исканията за приятелство от техните родители, 82% признават, че родителите са "много ангажирани" или "донякъде участват" в ученическия им живот.

Facebook е естествена стъпка за едно поколение, което израсна с интернет. Това е свикнало да общува по електронен път и сега се отворя към новите начини за комуникация.

по темата: „Facebook обсебва и отношенията „майка-дете””

добавете коментар...

  1. ss

    То олщуването е пак обмен на информация. В нашето семейство е така, само че ползваме скайпа, преди беше ICQ 🙂

  2. g

    Това общуване чрез фейсбук изобщо не е общуване, а само начин за обмен на информация. За да се получи общуване е нужен жив личен контакт.

Коментар