Римейк на извънземна история раздвижи блогосферата

Множество публикации за извънземни се появиха по сайтове и блогове в последните дни. Британският The Sun разбуни духовете, като публикува копие на „секретен документ на ФБР”, който доказва съществуването на извънземни.

Документът описва събитие от 22 март 1950 година, когато агент Гай Хотъл препредава на директора на ФБР история, разказана му от следовател от военновъздушните сили на САЩ, който пък е научил от неназован източник за катастрофа на три летящи чинии в щата Ню Мексико.

Според информатора, чиниите с диамeтър 15 метра са се врязали в земята, тъй като мощен радар на ВВС е разстроил техните системи за управление. От останките са били извлечени телата на девет хуманоида с ръст от 90 см и облечени в костюми от висококачествена метална материя.

Впрочем, историята на Хотъл е известна още от 1976 година и отдавна е изложена в архивния сайт на ФБР. Навремето тя изигра ролята на фермента, който заквасява Розуелската легенда, по-точно историята от 1947 година за инцидент с НЛО край американския град Розуел. Версията за летяща чиния тогава беше опровергана официално от властите на САЩ.

В новите „разкрития” неизвестният очевидец е заменен с агент на ФБР, а в ролята на информатори са блогърите. Изваждането от нафталина на тази история съвпадна с Деня на космонавтиката – 12 април, което едва ли е случайно.

Коментар