С конзолата Wii може да се отслабне

След общо шест седмици и 21 часа игра на новата видео конзола на Nintendo, 25-годишният американец от Филаделфия е с 4 кг по-лек и изключително горд с елегантната си фигура. Идеята за отслабване чрез виртуални игри му хрумва след един изтощителен боксов мач с неговата годеница във “Wii Sports”.

В своя блог ДеЛоренцо си съставя дневен режим, който спазва много стриктно. Експериментът започва на 3 декември, когато Майки тежи 90 кг. Той се храни както обикновено и не се ограничава през коледните празници. Единственото нещо, което променя в ежедневието си, са допълнителните половинчасови сесии по виртуален тенис, боулинг, бокс или бейзбол с Wii.

ДеЛоренцо записва напредъка в тренировките в своя блог WiiNintendo.net, където включва графики на промяна на теглото, на изразходваните калории  и снимки „преди” и „след” експеримента. Резултатът надхвърля неговите очаквания. Никога преди това той не се е подлагал на диети и не е тренирал във фитнес залата за намаляване на теглото си.

Успехът мотивира Майки за нови проекти. Един уеб сайт за фитнес го е помолил да им помогне да съставят програма за тренировки с Wii. Майки вече е собственик  на интернет адреса WiiWorkout.net, който засега препраща към неговия блог.

Той е сигурен, че Nintendo скоро ще има своя игра за фитнес тренировки. Засега обаче все още никой от японския гигант в производството на видео игри не го е потърсил за консултант.

Коментар