iPhone софтуер измерва калории по снимка на храната

Софтуерният разработчик DailyBurn създаде приложение за iPhone, което ще улесни ежедневието на увлечените по фитнес и въобще по здравословния начин на живот. Достатъчно е да снимате със смартфона отделен продукт или цялото меню и  програмата ще изчисли съдържащите се в храната калории.

Приложението MealSnap струва 2,99 долара и е съвместимо с операционни системи iOS 4.0 и по-нови версии. То пести много време на спортуващите, като ги замества в изчисляването на калориите – занимание, което е обезсърчило не един и двама.

Просто направете една снимка с айфона преди хранене и програмата ще свърши останалата работа. MealSnap сравнява изображенията с 500 хиляди образци и показва енергийната мощ на всеки отделен продукт с точност до няколко десетки калории. Достъпна е също информация за наличието на белтъци, мазнини, въглехидрати и други вещества.

Освен това MealSnap помни всички предишни подходи на потребителя към храната, като му позволява виртуозно да контролира калориите, които поглъща. В допълнение, информацията за храненето може да се споделя в Twitter или Facebook, за да я следи например личният ви диетолог или треньор по фитнес.

Коментар