Чернокожи съдят Apple за дискриминация

Двама чернокожи американци дадоха Apple на съд, тъй като се почувствали дискриминирани от преуспяващата ИТ компания. Брайън Джонстън и Нил Чарлз посетили през декември миналата година магазин на Apple в Ню Йорк, за да си купят слушалки. Скоро към тях се приближил служител от охраната с провиснали дънки и пуловер и ги приканил да напуснат магазина, ако не смятат да пазаруват, разказва AppleInsider.com.

„Преди да кажете нещо за расовата дискриминация, ще изясня, че не е така. Това е дискриминация лично срещу вас. Не искам такива като вас да се разхождат из магазина”, заявил охранителят на изгубилите ума и дума чернокожи посетители. Джонстън и Чарлз твърдят, че имат и телефонен запис на разговор с друг служител в Apple Store.

„Трябва да напуснете. Знаете ли защо? Защото така казвам аз. Считайте ме за бог. Трябва да напуснете”, казал служителят, след което мениджърът на магазина повикал полиция.

Ищците се оплакват, че са изпитали унижение и нравствени страдания, поради което настояват за материална компенсация. Поисканата сума не се уточнява.

Коментари по темата: „Чернокожи съдят Apple за дискриминация”

добавете коментар...

  1. купувач

    Бахти наглите продавачи. Като в Бг станали ..

  2. Rado

    И аз съм на същото мнение f …

  3. f

    Дано го осъдят тоя и да му смачкат гнусното его.

Коментар