Висша мода за масите – само по Интернет

Всички фенове на висшата мода, които не успяха да се сдобият с покани за модното ревю на Джорджо Армани, проведено в Париж в средата на седмицата, получиха възможност да го наблюдават на живо на Интернет сайта www.msn.com.
Холивудските актриси Кейт Бланшет и Кейти Холмс изгледаха блестящото модно шоу с модели от лятната колекция на италианския дизайнер от първия ред в парижкия музей на изкуствата. А много фенове на Армани от целия свят се наслаждаваха на парада на манекенки с блестящи рокли и лъскави панталони пред екраните на своите компютри.
Самият Армани изрази задоволство, че благодарение на демократичната същност на Интернет, висшата мода е станала достъпна за масите, а не само за избран кръг от хора. Живото предаване в Интернет осигури на всички модни фенове място на първия ред на шоуто.
Редакторите на модни списания и вестници също приветстваха излъчването на живо на модното ревю в Интернет. Според главната редакторка на американското издание на “Вог”, цитирана то Ройтерс, това е добре за бизнеса, за блясъка, за вълнението около подобни събития в модния свят.
Колко вълнуващо е, че всички жени, които искат да знаят какво ново прави Армани, имат възможност да го видят сами онлайн. Идеята е направо гениална, смята "Главната" на Вог.
Както е известно обаче пълно щастие няма. Гледането на шоуто по Интернет беше само половината от блестящия моден спектакъл. Онлайн зрителите пропуснаха великолепната вечеря за няколко стотин души, дадена от Армани след шоуто. На нея 72-годишният дизайнер заяви, че не се чувства уморен и има много идеи, които планира да осъществи в бъдеще.

Коментар