Всяка минута се появяват над 40 нови заплахи

Всяка минута се създават 42 образци на нови компютърни заплахи, сочи нов доклад на компанията за сигурност Panda Labs. В последните три месеца са били разпространени най-различни зловредни програми.

Троянците са причинили 69% от заразите, следвани от вирусите (10%) и червеите (8,53%), по данни на онлайн скенера Panda ActiveScan.

Рекламният софтуер, който представлява само 1,37% от всички зловредни програми, е отговорен за 9% от заразите. Това показва какви огромни усилия влагат създателите на подобен софтуер, за да го разпространяват.

Увеличава се и присъствието на фалшивите антивируси, които се отнасят към категорията адуер (рекламeн софтуер).

Най-високо ниво на заразени компютри се наблюдава в страните от Азия, в частност Китай, Тайланд и Тайван. Най-ниско ниво пък е засечено в Швеция, Швейцария и Норвегия.

Периодът от април до юни е бил един от най-лошите в историята на кибер сигурността. Хакерските групи Anonymous и LulzSec създадоха пълен хаос, отбелязва Panda.

Жертви на кибер атаки станаха организации от ранга на RSA Security, Министерството на отбраната на САЩ, Международният валутен фонд, Европейската космическа агенция, Sony, Citigroup и Sega.

Коментари по темата: „Всяка минута се появяват над 40 нови заплахи”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Вируси да хванат онези алчни дебеловрати прасета от големите компании и поне веднъж да помислят за потребителите. Дотогава мога само да съжалявам потребителите на застрашените Операционни системи!

  2. Светльо

    И мене кво ме интересува след като не ползвам шитдолс !?

Коментар