Сайт намира песни по тананикане

Нестандартен начин за търсене на музика предлага нов развлекателен сайт. Миналия петък калифорнийската компания Melodis пусна бета версия на своя Midomi.com. Освен традиционния начин на търсене по заглавието на песента или по името на изпълнителя, сайтът предоставя на посетителите възможността да изтананикат, изпеят или дори изсвирят с уста фрагмент от любимото парче.

Машината за търсене разпознава мелодията и издирва заглавието на песента. Midomi намира песните, така както са записани от други потребители на сайта, и открива съвпадения на онези сегменти от песните, които потребителят изпее, изтананика или изсвири с уста. Откриването на заглавието на песента става за около 10 секунди. Търсещият трябва да има единствено микрофон.

Melodi е лицензирала 2 милиона цифрови музикални записа, които се предлагат за продажба. Потребителите могат да записват техни собствени песни, които да бъдат оценявани, класирани и изтегляни от други потребители. До момента Melodis има приблизително 12 000 потребителски записа.  Компанията е водеща в областта на изследването и разработването на технологии от ново поколение за разпознаване и търсене на звук.

Технологията, разработена от Melodi, се различава от други подобни технологии по това, че изчислява повече променливи с цел да прецизира търсенето в нейната база данни. Програмата за тази цел е наречена MARS – многомодална система за адаптивно разпознаване. Тя е проектирана да анализира различни фактори за разпознаване като височина на звука, промяна в темпото, съдържание на говора/пеенето и място на паузите.

Коментари по темата: „Сайт намира песни по тананикане”

добавете коментар...

  1. Sisi

    Търся тази песен помогнете моля “https://vm.tiktok.com/ZGJcR8LH8/”

  2. Люси

    И аз я пробвах.Не работи!

  3. Стара ретро песен коя е

    На на на наааа на на на наааааа на на на наа на на на нааа на на на наааа на на на нааааа на на на наа на на на на на наааа

  4. стилиян

    някой знае ли как се казва стара рап песен коярта в текста си има “какъв модел си пардон каква народност”

  5. Данаил Лазаров

    Абе тази програма-търсачка НЕ работи бе! Аз му пускам песента Tribal Adventure няколко пъти, а то все не я намира! Каква е тази простотия?

  6. krisinka7779225

    Hякой знае ли коя е тази песен или кой я изпълнява ? Mного ви благодаря предварително… {Във този свят,сега останах сам.Не чувствам теб,а спомен в мен голям.Аз вече знам,разбрах че ти си в мен,но какво да дам,да върнеш моя ден.О,този страшен час,бе шепа звезден прах.Виновен съм си аз,че всичко разпилях.От този жалък час остави без душа,спомена за нас,несбъдната мечта.Върни се ти отново пак при мен и всичко забрави и всичко ми прости.Аз вече знам,разбрах че ти си в мен,но какво да дам,да върнеш моя ден.}

  7. Deso DLG

    аве секи един от тия сайтове които проверих никва работа не ми свърши … никой от сайтовете не разпознава дъбстеп или трап и тва е баси шита

  8. Desi

    i falling inlove yes i’ve fell deeply inlove …. pesenta mislq che e na akcent no ne q namiram. molq za pomosht

  9. niki saban

    zashto places druje moj kaji mi da znaam

  10. rosko

    “https://www.youtube.com/watch?v=AGM_o4NC5Ss”

  11. anonimous$

    “https://www.youtube.com/watch?v=AGM_o4NC5Ss i 2 te songcheta”

Коментар