Yahoo не бърза с нов CEO, мисли за продажба

Продажбата на интернет гиганта Yahoo отново е на дневен ред, след като миналата седмица бордът на директорите освободи CEO-то Керъл Барц.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 
Yahoo уволни своя CEO по телефона
AOL иска да купи Yahoo чрез инвестиционен фонд
Microsoft и Yahoo се разбраха окончателно
Yahoo назначи влиятелна дама за CEO
Microsoft съблазни Yahoo с близо $45 милиарда

Ръководството на компанията не бърза с ново назначение на главен изпълнителен директор. По-скоро бордът се вълнува от възможността за частична или пълна продажба на Yahoo, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Според източници, запознати отблизо с делата на Yahoo, бордът на директорите разглежда различни варианти за по-нататъшно развитие на компанията, вкл. нейната продажба.

Керъл Барц, която в началото на 2009 година наследи на поста CEO съоснователя на Yahoo Джери Янг, беше уволнена миналата седмица по телефона, поради неспособност да овладее кризата. Пазарът реагира позитивно, като акциите на Yahoo поскъпнаха с 12%. В момента пазарната капитализация на интернет компанията възлиза на около $18 млрд.

Преди три години Microsoft се опита да купи Yahoo за сумата от 45 милиарда долара, но тогавашният борд на директорите отхвърли офертата под влияние на Джери Янг. Грешката коства освобождаване на CEO-то и трудни времена за Yahoo.

по темата: „Yahoo не бърза с нов CEO, мисли за продажба”

добавете коментар...

  1. Стоимен

    май този път microsoft ще намаже

Коментар