Twitter няма план за излизане на борсата

Twitter не планира първично публично предлагане на акции. Популярната социална мрежа има достатъчно финансови средства и не се нуждае от IPO, заяви шефът на компанията Дик Костоло, цитиран от Ройтерс.

Броят на активните потребители на Twitter вече достига 100 милиона. Това са хора, които поне веднъж месечно ползват услугата, а 60 милиона от тях редовно публикуват постове в Twitter.

Приоритетна задача за компанията сега е да увеличи приходите от реклама.Twitter започна да публикува реклами през миналата година, като резултатите до момента превишават очакванията, според Костоло.

Компанията ще наблегне на услугата Promoted tweets, която е своеобразен аналог на контекстната реклама в Twitter. Сега обаче, поместени в горния край на страницата, рекламите се виждат от по-голям брой потребители.

Рекламната платформа е единственият източник на доходи, който ни е необходим, за да запазим своята независимост", коментира Костоло.

55% от активните потребители на Twitter влизат в сайта през мобилни устройства. Близката цел на компанията е да си осигури присъствие на 2 милиарда устройства, допълва Костоло.

Коментар