Модулен подход улеснява частния “облак”

Нов начин за консолидиране и обновяване на центровете за данни обяви японският гигант Fujitsu на годишния си форум в Мюнхен. Подходът "Dynamic Infrastructures Blocks" (DI блокове) позволява на фирмите да извършат процеса ефективно стъпка по стъпка.


Йенс-Петер Заик, вицепрезидент на Fujitsu Technology Solutions, обяви т.нар. DI Blocks, които улесняват изключително създаването и управлението на частни "облаци"
 

Частната облачна инфраструктура ще гарантира на компаниите сигурност, че техните ИТ операции отговарят на променящите се нужди на бизнеса им, увериха от Fujitsu Technology Solutions.

С мощен, но същевременно опростен интерфейс за напълно автоматизирани "дейта център" ресурси, DI блоковетe обхващат сървъра, съхранението, мрежата и технологията на виртуализация. Всички тези ресурси се управляват автоматично и координирано, с вграден динамичен софтуер.
За предприятията е невъзможно да предвидят бъдещите изисквания на ИТ системите си по отношение на ресурси, но с помощта на DI Blocks могат да създадат гъвкави, изпитани системи, с които да посрещнат винаги променящите се нужди, обясни Йенс-Петер Заик, старши вицепрезидент на Product Development Group в компанията.
DI Blocks са "бягство от сложността и сковаността на последното поколение "silo" технология", подчерта още Заик. Чрез тях центровете за данни се превръщат в много гъвкави и мощни автоматизирани "контейнери" от изчислителни ресурси.
Първият набор DI Blocks ще излезе на пазара в началото на 2012 г., като цената ще зависи от конфигурацията, съобщиха от компанията. Започвайки от 48 ядра, DI Blocks системни конфигурации ще ескалират до повече от 1700 ядра Intel Xeon 5600, с памет до почти 21 000 GB и капацитет за дисково съхранение над 900 TB, изискващи 10 GB Ethernet или 8 GB Fibre Channel мрежа.

Коментар