Употребата на телефон – военно престъпление!

Употребата на мобилен телефон вече се счита за военно престъпление в Северна Корея. Забраната важи за периода на 100-дневния траур по повод смъртта на Ким Чен Ир.

Под ударите на военния съд попадат и корейци, които се опитват да избягат в Китай, предаде Телеграф. Според неназовани източници, в страната има продоволствена криза, която подтиква към бягство част от севернокорейците.

Траурът в КНДР започна на 17 декември, веднага след смъртта на Ким Чен Ир. Сегашната власт начело с Ким Чен Ун, син на покойния лидер, се опасява от народни вълнения, които могат да бъдат координирани с помощта на мобилните телефони.

Коментари по темата: „Употребата на телефон – военно престъпление!”

добавете коментар...

  1. d

    Ситуацията там в момента е все едно мравки управляват стадо носорози. Хората притежават огромна сила и ако се вдигнат ще пометат и стъпчат управляващата измет за часове. Но за съжаление както във всички подтиснически режими, „мравките“ правят всичко възможно да изолират и насъскат хората едни срещу други, така че накрая всеки гражданин се превръща в затворник в собствения си дом.

  2. анонимно

    >Ако ги изключат, нали и привилегированите ще останат без телефония?
    Северна Корея са параноици по това отношение! Абсурдно е GSM-ите на привилегированите да не са регистрирани в мобилния оператор по специален начин. Така самият мобилен оператор може спокойно да изключи само простосмътрните (а той май беше над 50% държавна собственост).

    >В страната има сигнал от другата част на Корея
    Ти сигнал от Румънски мобилен оператор получаваш ли??? Мобилните телефони НЯМАТ голямо покритие – максимум 10 километра. Зона в която вероятно в северна Корея има само войници.

  3. анонимен

    В страната има сигнал от другата част на Корея

  4. -

    Ако ги изключат, нали и привилегированите ще останат без телефония ?

  5. анонимно

    Пак параноични разсъждения за страна, от която практически не изтича никаква информация!
    То ако GSM-ите бяха забранени, то щяха да изключат свързващите им станции централно и така няма да има GSM мрежа изобщо. Елементарно и тривиално, но не и за малоумника, писал тази статия.

Коментар