Лифтинг на лицето правят на андроид-жена

  
Робот с лице на корейска жена на двайсетина години може да поддържа разговор или да пее, да гледа в очите и да изразява гняв, скръб и радост. Това е EveR-2 Muse (Ева + Р за робот).

Повечето корейци обаче намират Ева малко грозновата в сравнение с предшественичката й ЕваР-1. Така смята нейният създател Баег Мун-Хонг от института по индустриална технология, цитиран от местния Korea Times. В едно общество, където мъже и жени не се колебаят да минат под ножа, за да изглеждат по-добре, решението е очевидно – козметична операция на Ева!
Първоначално Мун-Хонг мислел, че ЕваР-2 е по-хубава от ЕваР-1, тъй като изглеждала като човешко същество от плът и кръв, а не като кукла. Той обаче бил длъжен да се съобрази с общественото мнение, поради което неговият екип ще разкраси лицето на новия модел и ще направи ръцете по-малки.
Вероятно ще промени лицевата структура на ЕваР-2 и ще й сложи по-качествена “кожа”. Други промени в новия андроид включват по-висок ръст и по-персонално излъчване.
Към емоционалните изражения ще се добавят още четири, включително и отегчение. Това се постига с по-голям брой двигатели – 58, в сравнение с 35 в предишния модел.
Въпреки всички подобрения, ЕваР-2 ще се държи малко сковано. Тя е способна да пее и да движи ръцете, бедрата и колената си в ритъма на песента, но не може още да повдига крака или да ходи. Учените от корейския институт по индустриална технология сега работят върху андроид от ново поколение, който ще може и да ходи, и да говори.

Коментар