Тече европейско състезание Е-умения 2012

Тече състезанието за Е-умения 2012, съобщиха от БАИТ, изпълнител на проекта на Европейската комисия у нас. Всички млади европейци на възраст между 18 и 26 години могат да пратят своето виждане за информационни кампании по повод нуждата от технически умения и кариерни възможности.

Категориите са три – „Е-уменията и аз“, „Е-уменията и работата на бъдещето“ и „Творчески е-умения“. Наградите са платено пътуване и престой в Копенхаген за заключителната церемония на Европейска седмица на е-уменията на 30 март, изделия като Kinect, Xbox, Nokia Lumia, 1000 евро в брой, а топ призът е 2150 евро и 6-месечна интершип програма в някоя от глобалните ИТ компании.

Състезанието приключва на 4 март в полунощ. Кандидатите могат да покажат или изпратят своята концепция под формата на филм (с времетраене до 3 минути), музикален файл (до 4 минути), илиюстрация или текст – в блог или уебсайт по избор, в различните социални медии, YouTube и Twitter. Кандидатствайте в проект „Страст“ оттук.

Проектите ще бъдат оценявани от жури с председател Жан Мари Дрю, председател на TBWA Worldwide и с членове от компании като Microsoft, Nokia, London School of Economics и Euronews.

“Ние сме изключително привилегировани да разполагаме със съдийски панел, признат на високо ниво и представящ както академичната, така и индустриалната среда. Младежките разработки, които ще вземат участие в този проект, ще бъдат разгледани и оценени от експерти от Сорбоната, INSEAD и LSE, както и TBWA, EURONEWS, Microsoft, Google и Nokia“, коментира Джон Хигинс, генерален директор на Digital Europe.

Коментар