Мобилните телефони ни правят егоисти

 

Употребата на мобилни телефони прави хората по-коравосърдечни
 
Мобилните телефони създават в хората егоистични наклонности, твърди проучване на учени от Университета Мериленд, които са изследвали психологическите аспекти от употребата на хендсетите.

Оказва се, че с времето хората, които често ползват мобилни телефони, стават по-равнодушни към околните, а желанието им за безвъзмездна помощ отслабва.

Телефонът заменя общуването на живо или значително намалява потребностите от него, твърдят изследователите, цитирани от UPI.

В експеримента са участвали младежи на възраст до 20 години, но учените предполагат, че феноменът е характерен за всички възрастови категории.
 

по темата: „Мобилните телефони ни правят егоисти”

добавете коментар...

  1. Chanel

    Телефон ни свързва, оператор ни дели…

  2. Misho

    За ДДС в тия кампаниии не знам дали се слага, май имаше нещо за благотворителните каузи. Но фактът, че става дума за SMS в мрежата на корпорации, които печелят от това,…… обезсмисля благотворителните кампании.
    Да не говорим за телевизионните спектакли, които правят рейтинг от нещастието на хората, с помощта на същите тия мобилни оператори. Гледаш шоу, с водещи, реклами в прайм тайма и си плащаш за него с SMS, а колко пари отиват за болните е друга тема.

  3. Иван

    Да, желанието за безвъзмездна помощ отслабва. Защо ли? Щом като алчните мобилни оператори взимат 70% от цената на изпратен SMS за дарение, след това се слага ДДС 20%, след това организаторите на дарителската кампания взимат Х% за свършената работа по организирането … и това което остане може да отиде, а може би не до нуждаещия се или до истинската цел за набирането на пари.

Коментар