Нови обвинения срещу основателя на Megaupload

 
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:  
ФБР прихванало скайпа на Ким Дотком  
ФБР отложи изтриването на MegaUpload  
MegaUpload спрян ден преди да стане легален  
САЩ готови да заличат MegaUpload  
Пиратски партии ще съдят ФБР заради MegaUpload  
„Анонимните” атакуваха сайта на ТВ мрежата CBS  
САЩ затвориха сайта MegaUpload
Властите в САЩ повдигнаха нови обвинения срещу арестуваните неотдавна основатели на сайта за споделяне Megaupload.

Първоначално Ким Дотком и още шестима задържани в Холандия и Нова Зеландия бяха обвинени по пет точки за нарушаване на авторското право, а други двама заподозрени останаха на свобода. В новите документи по делото Дотком и трима оператори на сайта са обвинени още във финансови машинации, укриване на данъци и незаконно създаване на фирма, която е действали в продължение на поне 5 години, предаде Ройтерс.

Твърди се също, че компанията е качвала в интернет пиратски материали и е способствала тяхната дистрибуция. В обвинителния акт се посочва още, че Megaupload е ползвал незаконно материали от сайтове на Google, вкл. YouTube.

Актуализираният списък с обвинения е предаден в американски съд в щата Вирджиния, където се гледа делото. САЩ възнамеряват да предадат документите и на властите в Нова Зеландия, като изискат екстрадиране на шефа на Megaupload Ким Дотком.

По-рано, новозеландският съд отказа да освободи под гаранция Дотком. Неговият адвокат пък заяви, че сайтът Megaupload.com е служил само като място за съхранение на потребителски данни.
 

Коментар