Японци създават комбо чип 2G/3G/4G

Водещи японски компании разработват съвместно комбиниран 2G/3G/4G чип. Зад проекта стоят NTT DoCoMo, NEC, Panasonic и Fujitsu. Чипът с висока степен на интеграция ще поддържа работа в мрежи GSM, WCDMA, HSPA+ и LTE, съобщи electronista.com.

Вече е наличен инжерен образец на чипа, който е преминал тестове в няколко големи мобилни мрежи. Използването на един универсален чип вместо два ще позволи на производителите да намалят цената на крайните устройства. Освен това консумацията на енергия в режим на изчакване ще намалее с около 20%.

Първите комерсиални чипове се очакват в най-скоро време в продуктите, предлагани от оператора NTT DoCoMo. Компаниите работят и по версия на чипа с поддръжка на технология LTE-Advanced.

Коментари по темата: „Японци създават комбо чип 2G/3G/4G”

добавете коментар...

  1. Валери

    Всичко в нашия свят е, като забавен каданс. Едно се убедих, че много от фирмите не могат да надскочат себе си поради това, че им липсват иновативно нестандартно мислещи хора, които да дърпат напред фирмите в усвояването на новите технологии в бита и индустрията. Това го писах преди една две години, което правите в момента, че трябва да стане, но не забравяйте и Wi Max, нищо не се знае. Всичко трябва да се стандартизизира и оптимизира в света. Много от частите и възлите трябва да са модулни, за да може в бъдеще да се надграждат уредите, телефоните, колите и т.н. Смартфоните трябва да имат допълнителни слотове именно за такива случаи. Ако това се направи ще се спестят милиарди средства и ресурси. Трябва да има взаимозаменяемост на модули, части и компоненти между много много фирми. Това не може да се постигне сега, именно поради недалновидната политика водена от отделните фирми. Все още много малко фирми виждат как ще стоят нещата в близко бъдеще, и вземат мерки па макар и бавно, но те ще успеят първи. В автомобилостроенето Германия първа провлачи крак в това отношение. Започне ли един, и другите ще последват примера му. Интереса клати феса!!! Това е бъдещето за всички производители, независимо на какво и в коя сфера. За други фирми правя предложение, независимо дали са български или чужди как да оптимизират например: при готварските печки икономията на ел. енергия в доста %-% при печене на различни ястия във фурната. Отговорът е следният- чрез промяна на обема на фурната, който се постига чрез подвижно дъно на фурната нагоре и надолу в съответствие обема и формата на печивото. Относно котлоните, нагревателните плочи от долната страна трябва да са с определена конфигурация, и дължина на ламелите, които да насочват температурата на реотана към горната част на плочата, чрез топлопроводимост. Плочите трябва да са тънки и направени от алуминии и чугун. Датчиците за температура трябва да са два, горен и долен. Електроникате ще излезе по евтина от механичното командване на уредите. По малко движещи се части по голяма сигурност, но при едно единствено условие, качество.Това трябва да се установи лабораторно. Ха, да видим коя фирма първа в света ще направи нещо ново, и различно от статуквото, което цари в тази област на битовата техника. Успех!

Коментар