IKEA подготвя мултимедийни мебели

Шведската компания IKEA планира да пусне мебели с вградена аудио- и видеотехника. Тази есен на пазарите в няколко европейски страни ще излязат първите секции с интегрирани в тях смарт LED телевизори, Wi-Fi, стерео системи, DVD и Blu-ray плейъри.

Хай-тек мебелите UPPLEVA ще бъдат достъпни първоначално в Швеция, Испания, Франция, Италия, Дания, Португалия и Норвегия. Потребителите в останалите страни ще трябва да почакат за новите мебели до 2013 г.

Все още IKEA не е разкрила подробности за техническите характеристики на вградените мултимедийни системи. По неофициална информация, разпространена от The Verge, телевизорите ще поддържат резолюция Full HD.

Очакват се варианти с четири различни диагонала на LED панелите. Всеки телевизор ще има портове HDMI и USB. Предвидено е и място за допълнителна електроника.

Базова система ще струва около 960 долара, разкрива мениджър от IKEA, подчертавайки уникалността на предложението. Доставчик на техниката ще бъде компанията TCL Multimedia, която притежава марките TCL, ROWA, Thomson и RCA.

Коментар