Ученици счупиха врата на учител заради iPod

 
В гимназия в американския град Джермантаун двама ученика от 11 клас пребиха своя учител по математика. Причината била, че по време на час учителят прибрал музикалния плеъйр на един от тях, съобщава телевизионния канал CBS. Тези устройства били забранени по време на уроци в училището.

Тийнейджърите нападнали 60-годишния Франк Бърд след часа в предверието на училището и го повалили на земята. Нападението било заснето от камерите за видеонаблюдение. Учителят бил транспортиран в местната болница, където установили, че има счупени две кости на врата и наранявания по лицето.
От полицията съобщиха, че двамата нападатели са имали и друг път проблеми със закона. Те избягали от мястото на престъплението, но няколко часа по-късно били арестувани. Очакват ги сериозни криминални обвинения и изключване от училище, включително и за по-раншни нарушения на дисциплината.
Франк Бърд бил обичан и уважаван преподавател в гимазията на Джърмантаун и много от учениците били разстроени от инцидента. Учителят ще претърпи операция на счупения врат и вероятно ще отсъства дълго време от училищни занятия.

Коментар