Acer чака проблеми от таблета Surface

Microsoft сгреши с влизането на пазара за таблети, заяви вицепрезидентът на Acer за Европа Оливър Арънс по повод представянето на Surface – устройство с марката на софтуерния гигант.

Този ход може да доведе до загуба на позиции на компанията в областта на софтуера, което пък ще въвлече в проблеми и партньорите на Microsoft, един от които е именно Acer, смята Арънс. По неговите думи, Microsoft не може да бъде успешен хардуерен доставчик само с два продукта.

Сравнявайки бизнес моделите на Apple и Microsoft, Арънс подчертава, че компанията от Купертино работи сама на пазара и може да прави каквото си иска. В същото време Microsoft е обвързана с широка мрежа от РС партньори. Тя е съставна част от РС индустрията – много важна част, но нищо повече, коментира представителят на Acer в интервю за Ройтерс.

Според него, рискът е Microsoft да пренасочи вниманието си към ново направление и да пропусне възможността да обезпечи успеха на Windows 8. Вместо да фокусира своите усилия към развитие и популяризиране на Windows 8, Microsoft влиза в битка на ново за нея поле, коментира Арънс.

По-рано основателят на Acer Стан Ши заяви, че Microsoft едва ли възнамерява сериозно да се заеме с пускане на таблети. Surface, по неговите думи, трябва да активизира партньорите и да стимулира търсенето на таблети под Windows 8.

Коментар