Смартфон приложение следи здравето

Samsung пусна приложение за смартфона Galaxy S III, с помощта на което потребителите могат да следят здравословното си състояние. S Health позволява свързване на телефона към устройство за проследяване на ниво на кръвна захар, кръвно налягане и други показатели.

В момента приложението работи само с пет различни устройства, сред които Lifescan Blood Glucose Meter, OMRON Blood Pressure Monitor, OMRON Body Composition Monitor, A&D Blood Pressure Monitor и A&D Body Composition Monitor. Свързването на смартфона към тях става през USB или Bluetooth интерфейс.

Освен че дава информация за различни показатели на здравето, S Health позволява ръчно въвеждане на данни и създаване на диети, упражнения, графици за прием на лекарства и др.

Samsung очаква приложението да се ползва не само от диабетици, но и от хора, които искат да отслабнат. S-Health се разпространява безплатно за притежателите на Galaxy S III (от раздела My Services). Налична е функция за изпращане на резултатите към различни социални мрежи, вкл. Twitter.

Коментар