Samsung и Google готвят стратегия срещу Apple

Шефът на мобилното подразделение на Samsung Шин Йонг-Кун ще се срещне днес с председателя на борда на директорите на Google Ерик Шмид, за да обсъдят обща стратегия в патентната война срещу Apple, съобщи KoreaTimes.com.

Подробности за разговорите не се съобщават.В момента Samsung разработва модифицирани модели на продукти, за да избегне по-нататъшно преследване от страна на Apple. Както е известно, в края на август американски съд призна Samsung за виновна в нарушаване на патентни на Apple и й наложи глоба от над 1 милиард долара.

Решението на съда застрашава продажбите на ключови устройства на Samsung в САЩ.Срещата между Шин Йонг-Кун и Ерик Шмид ще се проведе скоро след като корейският производител обвини Apple в нарушаване на негови патенти в iPhone 5. По-късно днес Шмид ще даде пресконференция в Сеул, по повод новия таблет Nexus 7.

Samsung, на свой ред, не счита претенциите на Apple за значими и повиши прогнозите си за годишния обем на продажбите от 370 млн. до 400 млн. броя. Според компанията, Apple е изправена пред криза в иновациите, което ще позволи на Samsung в близко време да заздрави още повече позициите си.

През второто тримесечие Samsung и Apple продадоха съответно по 50 млн. и 26 млн. мобилни телефона. Излизането на iPhone 5 обаче може да промени ситуацията през настоящото тримесечие.

Коментари по темата: „Samsung и Google готвят стратегия срещу Apple”

добавете коментар...

  1. :)

    Няма война, Google и Samsung искат достъп до патентите на Apple. Тъй като те не са част от стандарти, Apple имат право да откажат лицензиране. По този повод, и Samsung, и Google се опитват да отвърнат на удара, като ограничат Apple от свои патенти. Единственият съществен проблем е, че Apple имат нужда единствено от патентите, които са част от стандарти (SEP = Standards Essential Patent). Всеки, който иска да поддържа дадения стандарт, няма как да заобиколи патента, трябва да плаща. По този повод се подписват така наречените FRAND, за да не може тези патенти да се използват за ограничаване на достъпа до стандартите.

    Безкрайното лицемерие на Google ("Do no evil") рано или късно ще ги съсипе. Дори MS не са чак такива лицемери.

  2. Емил Стефанов

    Apple-са боклуци

  3. Комбайнер

    Шефът на мобилното подразделение на Samsung Шин Йонг-Кун ще се срещне днес с председателя на борда на директорите на Google Ерик Шмид, за да обсъдят обща стратегия в патентната война срещу Google, съобщи KoreaTimes.com.

    срещу Apple

Коментар