Google патентова часовник с допълнена реалност

Редица компании напоследък разработват т.нар. „умни” часовници. Едновременно с това се наблюдава сериозен напредък в областта на технологиите за допълнена реалност.

Google, която вече показа очила с допълнена реалност, сега взима патент и за умни часовници с допълнена реалност, съобщи SlashGear.com. Заявката за патент е подадена преди една година, а по-рано тази седмица е одобрена от бюрото за търговски марки и патенти на САЩ.

В документа се описва SmartWatch с вградена камера, прозрачен капак на екрана с панти и вграден Wi-Fi модул за свързване с безжични мрежи. Когато потребителят отвори прозрачния капак, на него започва да се показва информация за обекта, към който е насочена камерата. Освен това с помощта на устройството човек може да преглежда уведомявания и да използва услугите на Google.

Като цяло, описаното устройство е доста усъвършенствано, в сравнение със съществуващите аналози на пазара – умните часовници на Sony и Pebble. Засега няма информация за конкретните планове на Google да реализира комерсиално SmartWatch.

Коментар