Взривяват Интернет кафета в Газа

Група мюсюлмански екстремисти, които наричат себе си “Мечове на ислямската правда”, започнаха бомбена кампания срещу Интернет кафета в Газа, съобщава Асошиейтед Прес. От известно време те се опитват да сплашат собствениците на Интернет кафета и да ги принудят да ги затворят.

Фанатиците твърдят, че тези заведения отклоняват мюсюлманите от молитва и прокламират порнография. Според тях, младежите от Газа трябва да се интересуват единствено от “джихад и молитви”. За да привлекат тяхното внимание към важните неща от живота, “Мечовете на ислямската правда” са решили, че е най-добре да унищожат корена на злото, като взривяват бомби в Интернет кафетата.

Има известна ирония в това, че групата изпраща заплахите си до собствениците по електронната поща и използва уеб страници, за да разпространява фанатичните си изявления. От началото на декември м.г. досега са бомбардирани около 45 Интернет кафената, според данни от централния офис на полицията в Газа.

За около 1.4 милиона палестинци, живеещи в ивицата Газа, Интернет е средство за преодоляване на изолацията. В този район са затворени всички летища и пристанища, а пресичането на границата с Израел или Египет се контролира строго.

При липсата на кина и дискотеки, единствено развлечение за младите хора остава телевизията. Студенти и ученици използват Интернет за запознанства, както и за търсене на материали, свързани с тяхното образование.

Коментар