BNG портал сбъдва мечтата за свързан дом

Нов мрежов портал на Ericsson дава възможност за диференцирани и персонализирани услуги, като в същото време може да обслужи нарастващия брой широколентови връзки. Използвайки рутерите SSR 8000 (Smart Services Router) като платформа, новото поколение BNG портал (Broadband Network Gateway) въвежда облачни и видео услуги от следващо поколение във все по-свързаните домове и намалява оперативните разходи на фиксираните широколентови IP мрежи на операторите, съобщи Ericsson.

Животът у дома става все по-свързан с навлизането на устройства като умни телевизори, таблети и смартфони, способни да предоставят HD видео и облачни услуги. Крайните устройства трябва да бъдат не само бързи, лесни за разширение, с ниска себестойност и ниски разходи по поддръжка, но и “умни” – да предоставят различни услуги, насочени към определен клиент, сесия или устройство.

Архитектурата на BNG портала осигурява именно това върху SSR 8000 платформа, което според Battle Green ще го направи атрактивен за доставчиците на широколентови услуги и техните мрежи. SSR 8000 поддържа до 768 000 абоната, като се разполага в един единствен комуникационен шкаф и напълно натоварен има обща консумация от 14 000 вата. BNG порталът поддържа ефективно 100-гигабитова функционалност.

Този нов портал е софтуерно базиран на Ericsson Broadband Remote Access Service (BRAS), избран от 75% от най-големите световни оператори на фиксирани услуги и внедрен в повече от 360 мрежи в света. Това позволява плавна интеграция на OSS и BSS системите за операторите.

Коментар