Съдът: Apple да се извини на Samsung

Висшият съд на Лондон не уважи жалбата на Apple във връзка с решение от юли, което отхвърли твърденията на Купертино, че Samsung копира дизайна на iPad в своите таблети Galaxy Tab. В частност, Apple оспорваше съдебното решение да публикува официално съобщение в медиите и на своя сайт, че Samsung не нарушава нейни права върху патентовани технологии.

През юли съдията Колин Бирс заяви, че устройствата на Samsung нe притежават изисканата простота на Apple, а напротив – имат уникални особености във външния си вид. Apple подаде незабавно жалба и до този момент все още не е поднесла публично извинение на Samsung.

Вчерашното решение на съда задължава британското подразделение на Apple да публикува опровержение, че Galaxy Tab копира дизайна на iPad, както на своя сайт, така и във вестниците Daily Mail и Financial Times, списание T3 Magazine и други издания с цел да възстанови репутацията на Samsung, предаде BBC.

Съобщенията трябва да бъдат с шрифт Arial 14 пункта. Съдът разрешава на Apple да премахне опровержението от своя сайт след 1 месец.

Съдебното решение потвърждава, че Galaxy Tab не нарушава патентни права на Apple, коментират от Samsung. Компанията отстоява своята позиция, че не Apple е изобретила таблета с правоъгълна форма. По-нататъшно оспорване на този очевиден факт и в други страни може да навреди сериозно на мобилната индустрия и ще ограничи избора на потребителите, допълват представители на корейския ИТ гигант.

Коментари по темата: „Съдът: Apple да се извини на Samsung”

добавете коментар...

  1. Потребител

    Има още прости хора да плащат повече заради някаква си нарисувана ябълка.
    Технологиите на Apple вече не са това което бяха, авангард. Сега са догонващи и колкото да не им е приятно ще трябва да си го признаят.

  2. Android

    Къде са iЗомбитата? Нещо не драскат колко велики са Apple.

    … Или може би чак сега са разбрали, че Apple не са измислили правоъгълните таблети. 🙂

  3. iSiktir

    Крайно време беше някой да им натрие носа на тия наръфани, нагли мошенници.

Коментар