Ericsson с първия в света мобилен WebRTC браузър

Изследователският отдел на Ericsson пусна първия в света WebRTC (уеб в реално време) браузър за мобилни устройства, наречен просто „Bowser”.

WebRTC е разработен съвместно с консорциума WWW и работната група IETF. Целта е създаване на стандартен интероперативен подход за комуникация в реално време (RTC), използвайки аудио и видео в уеб браузър, без да са необходими каквито и да било разширения (плъгини).


Bowser, първият WebRTC браузър за мобилни устройства, позволява аудио и видео комуникации в реално време (снимка: Ericsson Labs)

Ericsson Research е тясно ангажирана в стандартизацията на WebRTC и вече от две години разработва прототипи с цел развитие на стандарта. Bowser ще позволи на разработчиците да експериментират с аудио и видео функционалности в реално време в мобилни уеб приложения.

Ericsson разполага също така с решение, което позволява на WebRTC браузърите лесно да се свързват с IMS базирани комуникационни мрежи.

Bowser е достъпен за безплатно сваляне от днес в различни мобилни магазини за приложения за iOS (iPhone и iPad) и Android устройства.

Даунлоуд: Bowser

по темата: „Ericsson с първия в света мобилен WebRTC браузър”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Чудесна новина – нека да има повече алтернативи на Skype, който вече е собственост на Microsoft.

  2. Николай

    Не разбрах как всъщност е името : Bowzer или
    Browzer .

Коментар