Шефът на ЦРУ отстранен след Gmail афера

Директорът на ЦРУ Дейвид Петреъс изненадващо подаде оставка, само година и половина след като бе назначен на този пост. Официалната причина за неговото преждевременно напускане е извънбрачна афера.

Според версията на Уол Стрийт Джърнълс, от пролетта на тази година ФБР започва да следи личния Gmail акаунт на Петреъс. Бюрото се съмнява, че и някой друг има достъп до е-пощата на мениджъра.

Наблюдението установява, че Петреъс поддържа любовна връзка със своя биограф Паула Броадуел или с „някой близо до нея”. В публичното пространство пък бе повдигнат въпросът защо ФБР следи личната е-поща на директора на ЦРУ в продължение на няколко месеца, без да го предупреди за възможно нарушение и преди да е започнало разследване.

Шокиращата оставка на Петреъс дойде само няколко дни, преди той да се яви пред сенатската комисия, за да даде показания във връзка със събитията от 11 септември 2012 г. в Бенгази, Либия, където бе атакувано посолството на САЩ.

Коментари по темата: „Шефът на ЦРУ отстранен след Gmail афера”

добавете коментар...

  1. Митака

    "Шокиращата оставка на Петреъс дойде само няколко дни, преди той да се яви пред сенатската комисия, за да даде показания във връзка със събитията от 11 септември 2012 г. в Бенгази, Либия, където бе атакувано посолството на САЩ."
    Това е новината.
    Какво ли би казал на комисията?

Коментар